I helgen är det äntligen lakritsfestivalen! Salmiaksally och jag åker till Stockholm för att vara på festivalen hela helgen. Festivalen är på Annexet vid Globen.

Som vanligt ska Sveriges favoritlakrits utses under helgen. Jag saxar texten från lakritsfestivalens webb om vilka de nominerade är:

  • Djúpur från Freyja/Nammi Godis, Island/Norrköping
  • Lakritsfudge från Chocolatte, Helsingborg
  • Lakritsskiffer från Fru Fröken Karamell, Offerdal
  • Salmiakbomb från Ett Chokladeri, Stockholm
  • Super Salty Salmiakkola från Gammelstads Knäck och Karamell, Luleå

Salmiakkolan från Desserter utan gränser, som har vunnit de senaste tre åren, är alltså inte med i år! Salmiaksally surar och undrar vad som har hänt. Är det Super Salty Salmiakkola som har konkurrerat ut den? För de är lika. Jag tror att hon kommer att rösta på den när hon har surat klart. Själv har jag inte alls bestämt vilken jag ska rösta på – det får bli en noggrann provsmakning i helgen innan jag kan avgöra vem som ska få min röst.

Vi ses väl i Stockholm i helgen?

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This