Den här helgen pågår lakritsfestivalen i Annexet Stockholm. Du har fortfarande en liten stund på dig att hinna dit om du är i krokarna. Själv var jag där igår, lördag, tillsammans med Salmiaksally.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi var med på en workshop där vi fick göra egen lakrits. Mycket roligt! Så här såg det ut när vi vispade ihop lakritsen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Workshopen hölls av pedagogiska och trevliga Inka Valima, som höll ihop det hela snyggt och redde ut begreppen när vi deltagare blev förvirrade.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gott blev det också. Jag får nog återkomma med receptet i ett separat inlägg.

För övrigt gick vi mest runt och provade lakritsnyheter och gamla bekantingar. Vi smakade till exempel på Turkisk peppars nyhet Megahot – en ungefär likadan karamell som den klassiska men ännu starkare. Men där var Salmiaksally och jag överens om att den vanliga är godare. Den nya är starkare, men den har egentligen inte mer salmiaksmak utan smakar bara just starkare.

Och apropå stark så var lakritsjävlar från Nammi som vanligt den lakrits som fick oss att svettas mest. Den är god men man äter inte så många av den.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haupt lanserade en ny burk som blir ett komplement till deras snygga presentburkar. Planen är att kunna sänka priset en smula på lakritsen så att fler kan njuta av den till vardags, och samtidigt ha kvar den snyggare burken som presentförpackningl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På bilden nedan ser du ren lakrits som bara är kokad och sedan sammanpressad till block:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sammanfattningsvis var årets lakritsfestival – den tionde i ordningen – mycket lyckad.

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This