Snart är det äntligen dags för årets lakritshändelse. Jag pratar förstås om Lakritsfestivalen i Stockholm, som i år äger rum den 21–22 april. Salmiaksally och jag kommer att åka dit tillsammans, och vi är redan laddade till max!

Vi var där förra året och smakade på alla sorters lakrits du kan tänka dig. En lakritsprovning hann vi också med; det var gott förstås men vi lärde oss också en del som vi inte visste om lakrits.  Som vanligt växer lakritsfestivalen så mycket att den måste byta till en större lokal. I år hålls festivalen därför på Annexet vid Globen.

Här kommer mina bästa tips för ett lyckat besök på lakritsfestivalen:

  • Gå runt överallt och smaka på allt.
  • Anmäl dig till minst en föreläsning eller lakritsprovning. Jag vill minnas att det inte var så farligt dyrt, och det var väl värt investeringen. Det blir en större upplevelse än att bara handla lakrits. Jag har inte sett något schema för årets festival än, men det kommer väl snart.
  • Köp lakrits, helst sorter du inte har provat förut, men inte för mycket. Välj alltid den minsta förpackningen om det finns flera, så att du kan prova fler sorter. Bestäm gärna i förväg hur mycket pengar du får handla för, så att du inte kommer hem med flera kilo lakrits.

Hoppas att vi ses där!

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This