Nu är det dags att nominera din favorit till Sveriges favoritlakrits 2017. Vad tiden går – är det redan den tiden på året? Ja, det är faktiskt bara drygt två månader kvar till lakritsfestivalen.

Tävlingen om Sveriges favoritlakrits har som vanligt två omgångar. Den första omgången, nomineringen, har redan startat. I den här omgången väljer du helt fritt bland all lakrits vilken som är just din favorit. Här hittar du formuläret för att rösta på din favoritlakrits. Salmiaksally röstar som vanligt på salmiakkolan från Desserter utan gränser, och den är ju grym! Själv har jag inte röstat än. Hur ska jag kunna välja? Det måste nog bli något med kombinationen lakrits plus choklad för min del. Salmiakbomben från Ett chokladeri, som vann förra året, är galet god förstås. (Köp den till exempel hos Choklad & lakrits eller på Lakritsroten.) En annan favorit är Fika från Haupt (också den kan du hitta på Lakritsroten). Eller … hur ska jag kunna bestämma mig? Det är dags för en tur till en fysisk lakritsbutik vid tillfälle, så att jag kan botanisera lite. Om du, precis som jag, har beslutsångest så är det ingen fara; det är gott om tid. Fram till den 15 mars kan vi rösta på vår favoritlakrits.

Den andra omgången i tävlingen, finalen, sker under lakritsfestivalen, som i år är den 1-2 april i Stockholm. Där kan du smaka på alla finalisterna och sedan rösta på den som du tycker är en värdig vinnare. Och så koras segraren i slutet av festivalen, alltså söndagen den 2 april. Du har väl bokat in en helg i Stockholm då? Om inte så hoppas jag att du gör det.

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This