Apotekarnes släpper varje år framåt jul en årsmust med en ny smak, lite som Blossaglöggen ni vet. Jag har faktiskt inte alls noterat det här förut. Tidigare år har årsmusten smakat bland annat saffran, apelsin, kardemumma och kanel. Typiskt juliga smaker för det mesta alltså. Men i år väcktes mitt intresse. Smaken på 2018 års must är nämligen lakrits. Julmust och lakrits, kan det vara något? Jag vet inte, men självklart blir jag nyfiken.

Som du ser på bilden är årsmusten en extra lyxig variant med champagnekork. Flaskan innehåller 75 cl julmust med lakritssmak. En titt på innehållsförteckningen säger dock att julmusten inte innehåller någon lakrits, utan bara aromer.

Eftersom jag själv inte har provat lakritsmusten än kan jag inte berätta vad jag tycker, men här kan du läsa omdömen från Mitt kök:s smakpanel.

Du hittar Apotekarnes julmust med smak av lakrits i matbutiken, till exempel på MatHem.

/Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This