Den som har följt med i sociala medier den här veckan har inte kunnat missa det ramaskri som uppstod när Marabou gick ut och sa att de tar bort trillingnöten ur Aladdinasken. Och ja visst, trillingnöten är god, men missar vi inte det väsentliga nu?

Mina vänner, det är dags att blicka framåt, att fokusera på väsentligheterna. Och då pratar jag inte om den nya regeringen, jag pratar om vad som ersätter trillingnöten i Aladdinasken. Marabou har valt att plocka bort trillingnöt och körsbär i likör för att få plats med två nya praliner: hallonlakrits och fläderblom.

Och där har vi alltså det viktiga: det finns en pralin med lakritssmak i Aladdinasken numera. Hurra!!

Marabous marknadschef, Jonas Magnusson, har förstått vad som gäller, enligt den här artikeln i DN:

– Lakrits är en stor trend på marknaden. Vi hade en oerhörd lyckat lansering för några år sedan med Marabou Black, så det finns något med lakrits som vi ville få med i asken, säger Jonas Magnusson.

Hallon och lakrits brukar ju vara ett lyckligt äktenskap, så jag tänker se till att få välja först när Aladdinasken öppnas i jul.

För övrigt: Ja, jag erkänner att jag har en raljerande ton i det här inlägget. Det beror på att jag blir bekymrad när jag ser hur upprörda många av kommentarerna på nyhetssajterna är och hur stort utrymme det här får i medierna. Jag vet att jag själv har en webbplats om något så banalt som lakrits, men jag är trots allt påhittad. Att se hur mycket tid och energi verkliga människor kan ägna åt att debattera en chokladpralin gör mig orolig för vårt samhälle. Clean eating by Annika är inne på samma spår.

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This