Jag skriver nog mest om finlakrits här på lakritslaban.se. Eller premiumlakrits kanske jag ska kalla det. Du vet, de där spännande sorterna, ofta praliner med choklad och nya spännande smaker. För det är ju så kul att det kommer så mycket nytt i lakritsvärlden – och så är det så gott. Men vardagslakritsen då? Jag skulle bli ruinerad om jag köpte finlakrits varje dag, och ibland vill man ju bara ha det där enkla och välbekanta, som kanske påminner om barndomen. Därför kommer här, utan inbördes ordning, en lista på mina tio lakritsfavoriter för en alldeles vanlig vardag:

  • Turkisk peppar
  • Lakrisal
  • Gott och blandat supersalt
  • Djungelvrål
  • Hallonlakritsskallar
  • Marabou Black
  • Piratos från Haribo
  • Salta krokodiltårar
  • Snusklubbor – du vet de där vita klubborna med salmiakpulver i. Dunderklubbor kallas de också.
  • Hockeypulver – jodå, det funkar när man är vuxen också :-)

Nu när jag summerar listan så ser jag att den bara innehåller saltlakrits. Är det så att jag äter saltlakrits till vardags men festar till det med chokladöverdragen sötlakrits och goda praliner? Eller har jag bara hängt för mycket med Salmiaksally? Det här är i alla fall vad jag planerar att mumsa på i hängmattan i sommar.

Hoppas att du får en skön sommar med både sött och salt!

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This