En av många favoriter på Lakritsfestivalen i år var Sallos. Fyrkantiga hårda saltlakritskarameller med frisk smak. Lite som halstabletter. Mycket goda. Det bästa med dem är att det inte går att frossa i sig hela påsen på en gång. Om du är lite som jag så förstår du vad jag menar. Man har en påse god lakrits, man sjunker ner i soffan, man låter handen vandra liksom av sig själv mellan påsen och munnen – och vips så har man tryckt i sig hela påsen. Det händer inte med Sallos. Faktum är att påsen låg kvar i skafferiet i flera veckor efter festivalen. Jag nöjde mig med att ta en karamell eller två åt gången.

Men nu är de slut, och jag vill ha fler! Jag ser att de finns i webbutiken hos Hållplatsens lakritshandel. Dags att klicka hem en påse därifrån tror jag bestämt.

 

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This