När försommarvärmen kom blev jag sugen på glass. Och självklart var det lakritssmak som gällde. Jag har länge velat prova Mormor Magdas därprocuderade glass. De har två olika sorter med lakrits. Den ena heter Makalösa lakrits och är vaniljglass med lakritsrippel och havssalt. Den andra, som ingår i deras nya mjölkfria sortiment, heter Skånsk lakrits och är en lakritsglass med hallon och havssalt.

Lakritsglass utan mjölkprodukter

Jag provade den skånska mjölkfria. Lakritssmaken var helt perfekt avvägd. Varken för mycket eller för lite smak. Konsistensen var däremot inte lika spännande. Basen i glassen är kokosgrädde och kokosmjölk, och man får liksom en hinna på tungan som man inte får av vanlig glass. Men alltså det var absolut inga problem att trycka i sig en portion av glassen, ehum … hela burken faktiskt.

Mormor Magdas mjölkfria sortiment är inte bara fritt från mejeriprodukter utan också från ägg, soja, gluten och nötter. Och eftersom den varken innehåller mjölk eller ägg är den helt vegansk och laktosfri. Och som alla Mormor Magdas glassar är den utan tillsatser. Det här borde alltså vara en glass som de allra flesta kan äta, och det tycker jag är ett berömvärt initiativ!

Om du är vegan eller av andra skäl undviker mjölkprodukter och dessutom gärna äter saker utan tillsatser så ska du definitivt testa Skånsk lakrits från Mormor Magdas. Om du inte har något emot mjölkprodukter så kan du däremot hitta godare lakritsglass i butikerna. Kanske är Makalösa lakrits en av de godare? Jag har alltså inte har provat den än, men jag ska se till att göra det vid tillfälle.

//Lakritslaban

Mormor Magdas skånsk lakrits 2

Pin It on Pinterest

Share This