Häromdagen så frossade jag och Salmiaksally lakrits till middag när jag fick hem goodiebagen från Lakritsfestivalen.

Så vad var godast i påsen?

De sorterna som Salmiaksally och jag tyckte allra bäst om var:

  • Salmiakkolan från Desserter utan gränser; den vann ju titeln Sveriges favoritlakrits 2013.
  • Salta riksdaler från Lakritskungen, mycket goda och lagom sega riksdaler som har funnits ett år nu.
  • Sterkar Djúpur från Nammi godis, se upp för salmiakpulvret utanpå, farligt salt! :)

Nu i helgen är Lakritsfestivalen! Jag planerar att vara där både på lördag och på söndag och ska se om jag kan få fatt i mer av de här sorterna ovan. På söndag ska jag dessutom testa nya Haupt lakrits (fick hem brev från dem idag med inbjudan till egen presentation – brevet luktade faktiskt lakrits!).

Ses vi i helgen? Lakritsfestivalen är på Annexet vid Globen och pågår lördag och söndag.

lakritslådan

Pin It on Pinterest

Share This