Det finns flera böcker om lakrits i handeln nu. Det här är de jag hittar när jag söker på lakrits på Bokus:

Lakrits – recept och kuriosa

/

Annika Triberg och Annika Wallin har skrivit en lakritsbok tidigare (Lakrits – en kärleksförklaring i svart, som har varit slutsåld ett tag). I den här boken, som släpptes för ett par månader sedan, är de tillbaka med lakritsrecept och fakta om lakrits.

 

Lakrits – bakverk, godis, desserter, mat & dryck

/

Elisabeth Johansson är kock och lakritskännare. Här samlar hon recept på både sötsaker och mat med lakrits i. Salmiaksally och jag var på en lakritsprovning som Elisabeth Johansson höll i på lakritsfestivalen för två år sedan. Då fick vi smaka på lakritspajen som pryder framsidan av den här boken och jag kan avslöja att den var helt fantastisk.

 

Lakrits, mint och choklad

/

Elisabeth Johanssons tidigare lakritsbok. ”Lättbakade kakor till kaffet som lakrits- och hallonkaka, chokladcookies och chokladbrownies med minttryffel. Eller hemgjort godis som mintklubbor och fransk nougat med lakrits. För den som vill ha lite utmaningar i köket rekommenderas en lyxig citronmoussetårta på lakritsbotten, chokladmoussepaj med mintpäron eller en hemgjord glass smaksatt med mint och grönt te.” Visst låter det inte dumt?

Är du kvar här fortfarande? Iväg med dig nu och skaffa lakritsböcker att krypa upp i läsfåtöljen med tillsammans med en kopp lakritste.

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This