Jag snubblade över en film på en knapp minut från en turkisk peppar-fabrik i Finland. Där tillverkas ungefär 420 miljoner turkisk peppar-godisbitar om året. Eller gjorde i alla fall för ett par år sedan, när den här filmen lades upp.

Turkisk peppar säger jag. Tyrkisk peber, står det på förpackningen, så det är det officiella namnet. Men jag har aldrig hört någon säga något annat än turkisk peppar :-)

I alla fall: turkisk peppar – ja ja, tyrkisk peber då ;-) – kommer från Fazer. Det är inget spektakulärt med det här filmklippet, men jag tycker att det är så fascinerande att det finns en fabrik med stora maskiner som har till uppgift att tillverka lakritsgodis.

Lakritssugen blir jag också; och jag som inte har någon lakrits hemma. Det får bli en tur till affären i morgon för att köpa lördagsgodis. Gissa vilken sort jag väljer! ;-)

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This