Grönkålschips med lakritssmak, tycker du att det låter konstigt? Nej då, det är supergott! Du gör bara som om du skulle göra vanliga grönkålschips men strör över lakritspulver innan du sätter in dem i ugnen. Så här gjorde jag:

  1. Dra bort grönkålsbladen från stammen i mitten, som du inte använder. Om bladen är i stora bitar kan du dra isär dem en gång till.
  2. Lägg upp bladen på en plåt eller en långpanna. Bladen krymper när de har torkat, så var inte rädd för att fylla hela plåten med kål.
  3. Häll över rejält med olivolja.
  4. Strö över en nypa flingsalt. Ta inte för mycket salt, för när bladen väl har krympt kan det bli för mycket.
  5. Strö över en tesked lakritspulver. Jag använde Lakritsfabrikens den här gången, och det blev mycket bra.
  6. Massera in salt, lakrits och olja ordentligt i bladen.
  7. Sätt in grönkålen i ugnen på så låg temperatur som det går att ha i din ugn. Låt ugnsluckan stå på glänt med hjälp av en träsked eller liknande, så att fukten slipper ut. Hur lång tid det tar för chipsen att bli klara beror på temperaturen i ugnen. För mig tog det här ungefär sex timmar. Jag tar ut chipsen ur ugnen varannan timme eller så (oftare mot slutet), rör om och kontrollerar om de har blivit krispiga. Om inte så sätter jag in dem i ugnen igen. Om du har en torkugn för rawfoodrecept så är det ännu bättre än att använda din vanliga ugn.

Lakritsens sötma gör att chipsen blir sötare än vanliga grönkålschips, och mycket goda om du frågar mig. Ät dem som snacks eller som tillbehör.

//Lakritslaban

grönkålschips

Pin It on Pinterest

Share This