Borgstena lakrits
Svenska Borgstena choklad har numera även lakrits i sitt sortiment, under namnet Borgstena lakrits. De gör flera fina lakritsprodukter, och jag har provat deras tre lakritspåsar Borgstena lakrits Sweet Brown, Borgstena lakrits Seasalt och Borgstena lakrits Black & Dry. Alla tre sorterna är glutenfria.

Salmiaksally och jag delade en påse av varje sort en kväll när vi satt hemma hos mig och kollade film. Vi gillade både Sweet Brown och Seasalt skarpt. De har en skön konsistens, var och en på sitt sätt. Sweet brown är lite mjukare i konsistensen, Seasalt något segare.

Om Black & Dry står det på Borgstenas webbplats att den bara är på tillfälligt besök. och den tyckte jag inte alls lika mycket om. Det här är den sort som saluförs som salmiaksmak, så den borde ju tilltala Salmiaksally. Men nej, hon gillade den inte. Det är liksom något som saknas. När vi tittade på innehållsförteckningen förstod vi varför: den innehåller inget lakrits, bara salmiak och aromer. Undrar varför man väljer att tillverka en lakrits utan lakrits? Dessutom innehåller den gelatin, vilket gör att den inte fungerar för vegetarianer.

Men både Sweet brown och Seasalt från Borgstena står sig mycket bra i den rådande lakritskonkurrensen och jag rekommenderar dem skarpt. Påsarna innehåller 80 gram, vilket känns lagom, särskilt om man vill äta alla tre sorterna.

//Lakritslaban

Pin It on Pinterest

Share This